HET MOOISTE WAT
JE KUNT WORDEN
IS JEZELF

pasfotos

OVER MIJZELF

Mijn naam is Carola Leijgraaf. Ik ben opgegroeid in een katholiek huisartsgezin samen met vier zussen.  Mijn vader echt het hoofd van de familie; zijn wil was wet. Tijdens mijn puberteit kreeg ik weinig ruimte voor zelfontplooiing, zelf ontdekken, doen zoals een puber doet, met vrienden en vriendinnen optrekken. Kortom, de wereld buiten mijn ouderlijk huis ontdekken was niet voor mij weggelegd.

 

MIJN STUDIE LEVEN

Vanaf mijn 20ste ben ik op kamers gegaan en koos ik ervoor 5x per week te blijven trainen bij mijn thuisgroep middellange afstand atletiek. Hierdoor nam ik niet deel aan het studentenleven wat een veilige keuze van/voor mij was. Bewegingswetenschappen was een begrijpelijk keuze om te gaan studeren omdat ik al veel met mijn lichaam bezig was tijdens de trainingen. Hoe en waardoor verandert, reageert en verbetert je lichaam door training? Een belangrijk aspect bleef echter onbelicht, namelijk de invloed van je geest. Hier ben ik me later in mijn leven in gaan interesseren wat mij bracht bij de opleiding tot psychodynamisch therapeut. Hiermee is voor mij onlosmakelijk vast komen te staan dat lichaam en geest heel nauw met elkaar verweven zijn en samenwerken.

 

KIEZEN VOOR MIJZELF

Na mijn studie ben ik een relatie aangegaan met een man die eveneens uit een huisartsgezin kwam (ik wist wat ik te doen had, wat mijn rol zou zijn, wat er van mij verwacht werd) en heb samen met hem drie pracht kinderen gekregen. Rond mijn veertigste kwam ik er achter dat ik voornamelijk voor anderen leefde, ik voldeed aan andermans verwachtingen en wist niet wat ik zelf wilde en wie ik was. Het pad dat ik bewandelde botste in mij; ik voelde dat het niet bij mij hoorde en dat ik dat pad niet wilde en kon blijven volgen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor mijzelf met alle gevolgen van dien om zo nieuwe paden op te kunnen gaan, paden waar ik nu bewust voor kies. Om zover te komen ben ik op zoek gegaan naar mijn ware ik; vele opgelegde overtuigingen en onbewust gemaakte beslissingen uit mijn kindertijd heb ik losgelaten om zo dichter bij mijn essentie te komen, dichter bij wie ik in wezen ben. De Academie voor Psychdynamica alwaar ik mijn opleiding tot Psychodynamisch Therapeute volgde, heeft mij hierin heel veel moois en goeds gebracht.

 

DE CIRKEL ROND

De gekozen studie was voor mij de juiste: lichaam en geest zijn één en onlosmakelijk met elkaar verbonden. De opleiding heeft mij geholpen dicht bij mijzelf te komen, te mogen voelen en vertrouwen, de wereld weer van de zonnige kant te gaan zien, het leven te leven! Ik heb vele inzichten gekregen, als mens ben ik gegroeid. en ik voel me een mooi mens die gezien en gehoord mag worden.  Of dit allemaal van een leien dakje ging? Nee, het is hard werken geweest, tranen zijn gelaten doch wat ik terug kreeg is zeer zeker de moeite waard! Ik ben een gelukkig en rijk mens nu ik weet heb en gebruik maak van mijn potenties, kracht en invoelend vermogen. 

MEER WETEN?
NEEM CONTACT MET ME OP!